Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

EN NESTOR GÅR FRA BORDE!

Av Guttorm Liebe 
28.04.2006
 
Brannsjef Ronny Røren, Asker og Bærum fratrådte sin stilling den 30. april 2006 for å gå over i pensjonistenes rekker. En epoke er slutt, - både for ham og oss. Vi ønsker en solid, ryddig, kunnskapsrik og ikke minst god kollega til lykke med sin nye tilværelse!
-
Ronny og Anne
 
Ronny, utdannet maskiningeniør, kom fra Freia til Bærum brannvesen som varabrannsjef i 1976 og ble brannsjef der i 1983. Seinere ble han brannsjef i Asker & Bærum når dette IKS ble etablert i 1999. Det gir 30 års tjenestetid og mer enn 22 år som brannsjef.

Ronny var med da Oslo og Akershus brannbefalslag ble etablert som det første brannbefalslaget den 3. mars 1977. Han gikk inn i styret som sekretær. Seinere var han leder av OABBL fra 1983 til 1985.

I forbundsstyret ble han valgt inn første gangen på generalforsamlingen i Sandnes 1986, og da som nestformann. Han ble president etter Narve Strandskogen i 1989 og overlot roret til undertegnede 1. juni 1992. Da tok han fatt på et studieår, - som når vi ser tilbake på hvilken hovedoppgave han valgte, har betydd svært mye for norske brann- og feiervesen.

Hovedoppgaven var å studere suksesskriteriene ved etablering av interkommunale brannvesen. Hans viktigste funn, det at det blir noe av dersom de ansatte, administrasjonen og lokalpolitikerne virkelig ønsker det, står fast den dag i dag.

Ronny er av NBLF benyttet til en mengde tunge oppgaver, som for eksempel vurdering av nye lover og forskrifter, og NBLFs representant i brannskolens styre i mange år.

Ronny Røren, Terje Rosén og Arne Wold, som nå alle er blitt pensjonister, fikk som en slags avslutningsoppgave i NBLF den svært krevende jobben å skrive NBLFs 25års historie. Boka ble ferdig til tida og må sies å være et meget godt stykke håndverk, og ikke minst er den lesbar!

Denne artikkel gir ikke et fullstendig og heller ikke et rettferdig bilde av Ronnys innsats som brannsjef eller NBLF-tillitsvalgt. Til det er den for kort. Ei heller makter jeg å gi et riktig bilde av Ronny som kollega og kamerat opp gjennom årene. Den kanskje beste karakteristikken jeg kan gi er at Ronny er en de jeg alltid ringer til dersom jeg søker råd i vanskelige saker.

Livet som tillitsvalgt i NBLF gir mange sosiale arrangement og mange vennskap. Lisbeth og jeg ser tilbake våre sammenkomster med Ronny og ”Lita” med glede og har satt stor pris på det vennskap som vokste fram etter hvert som kjennskapet ble tettere.

Anne Hjort overtar etter Ronny. Hun overtar uten tvil et dyktig og ryddig brannvesen.

Vi ønske Ronny lykke til i sin nye tilværelse og Anne lykke til som hans arvtager i Asker og Bærum!
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Per Ole Sivertsen

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann