Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

SPRÅKRÅDET GIR FART I BRANNFAGLIG TERMINOLOGI

Av Guttorm Liebe 
21.11.2007
 
Kollegiet for brannfaglig terminologi (KBT) har fått tilstrekkelige prosjektmidler fra Språkrådet mfl., slik at det er mulig å få større fart i arbeidet for en periode. Terminolog søkes!
-

KBT har i lang tid hatt behov for å få større fart i arbeidet slik at volum på den innsamlede terminologien kan øke. Det er dessuten nødvendig å kvalitetssikre det som er gjort. Det betyr gjennomgang av allerede ”godkjente” termer og forklaringer, språkvask, kompletteringer osv.

KBT ser for seg å kjøpe slik tjeneste fra en terminolog over en periode på et par år, med et arbeidsomfang som tilsvarer minst en 20 % stilling.

Språkrådet har bevilget et betydelig beløp til dette prosjektet. Sammen med bevilgede midler fra blant annet DSB, BE, HSH er det nå tilstrekkelig med midler til å igangsette prosjektet. (Det er imidlertid ikke penger nok til å fullføre slik prosjektbeskrivelsen angir).

KBT søker kandidater til dette prosjektet, slik at vi kan ha noen å velge blant. Kandidaten må være terminolog og ha anledning til å ta på seg en arbeidsmengde tilsvarende rundt 20 % stilling over en tidsperiode på et par år. Dersom noen av NBLFs nettside lesere har kandidat, send beskjed umiddelbart.

For øvrig anbefales en tur innom KBTs nettside: www.kbt.no

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Per Ole Sivertsen

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann