Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

JUBILEUMSSEMINAR

Av Per Ole Sivertsen 
04.12.2009
 
I forbindelse med vårt 30-års jubileum avholdes det et jubileumsseminar. Over 50 personer er samlet til seminar i Halden. Det er mange spennende innlegg som venter deltakerne.
-

Nils-Erik åpnet og ønsket deltakerne velkommen til jubileumsseminar med påfølgende jubileumsmiddag før han overlot ordet varaordfører som ønsket oss velkommen til Halden og fortalte om byen og kommunen.

 

Første fagtema er EIS – ”Erfaringer, hva er gjort og hva skjer fremover” med tre innlegg.

 

Runar Olsen fra brannskolen startet og fortalte om EIS-utdanningen i Norge – hva er gjort og hva vil bli gjort.  Det ble tid på slutten til noen spørsmål før en kort pause. Ove Stokkeland fra Skien brannvesen fortsatte etter pausen med EIS som system i de hverdagslige små hendelesene til også de store hendelsen. Videre fortalte han om Full City som var en stor hendelse hvor EIS ble benyttet av IUA Telemark. Aksjonen er ennå ikke over og ny oppstart vil bli i mars og det forventes ca. 2000 dagsverk. Peter Johansson fra Borgå brannvesen i Finland fortalte om EIS i Finland. Systemet i Finland er likt det norske, men det er litt ulike begrep og navn på funksjonene.

 

Lunsj

 

Etter lunsj var det nytt fagtema – Utdanning og rekruttering av brannfaglig personell med undertemaene ”Noen erfaringer med utdanning av brannfaglig personell i noen av de nordiske land” og ” Hvilke utfordringer har vi knyttet til rekruttering til fremtidige stillinger innen forebyggende virksomhet og beredskap?”. Først til å belyse disse temaene var Bengt Carlsson fra Torsby i Sverige som fortalte om Erfaring og utfordring med utdanning i Sverige. Det er mange utfordringer med å rekruttere deltidspersonell og kanskje bør man tenke nytt fordi det er så mange krav fra ulike hold. For å klare rekrutteringen kan man tenke gjennom hva man skal holde på med og om man virkelig behøver at alle skal kunne alt. Så ble ordet gitt til danskene som tok for seg Innsatslederutdannelse og profesjonsutdannelse i Danmark. Det var både Niels Christiansen fra Ikast/Brande og Jesper Djurhuus fra Rudersdal som holdt innlegget. Det er nytt utdanningssystem utarbeidet i Danmark som starter høsten 2010. Etter en kort pause avsluttet Ståle Fjellberg fra Brannvesenet Sør-Rogaland og Anne Hjort fra Asker og Bærum med noen ord om situasjonen i Norge.

 

Kaffepause

 

Siste tema er erfaringer fra gjennomførte studieturer. På grunn av et forfall ble det tid til Guttorm Liebe fra Skien brannvesen som tar for seg problemstillingen knyttet til plast i bygninger. Helt til slutt avsluttet Morten Engmann og Daniel Johansen fra Oslo brann og redningsetat som har vært på studietur om brann i parkeringskjellere. De så på utfordringer knyttet til innsats og ventilering i parkeringskjellere og gassdrevne kjøretøy som også kan parkere i slik kjellere.

 

Slutt

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Per Ole Sivertsen

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann