Hjem
  Om NBLF
  English
 
  Anbefalinger
  Kretslag
  Br.befalsnytt
  Møtereferat
  Reisestipend
  Temperaturer
 
  Prosjekter
  Solskinnshist.
  Diskusjoner
  Gjestebok
  Lenker
 
  Bli medlem
  Kontakt oss
 
  Skoleundervisning
  Trygg hjemme
  Livsviktig
  Brannsikker bolig
 
  Nyhetsarkiv
  Stillingsarkiv
 
  FEU
  Ordliste - KBT
  Ordliste - TAF
 

 
 

TUNNELACTION I ÅNDALSNES

Av Trygve Lennavik 
11.06.2012
 
I august er det klart for et nytt seminar om tunnelsikkerhet i Runehamar testtunnel i Åndalsnes. Seminaret er et av de få der beredskapspersonell får både faglig innsikt i tunnelsikkerhet og fullskala branntesting i en reel tunnel.
-

Tunnelsikkerhetsseminaret ”Fra beredskap til innsats” har vært en ubetinget suksess. Etter pilotprosjektet i 2010 ble det bestemt at vi skulle utvide til to seminar i året. Seminaret i august er det femte i rekken og alle har til nå vært fullbooket, sier beredskapsleder i Statens vegvesen Region midt Ole-Christian Torgalsbøen.

Hvert seminar har i dag plass til ca. 25 personer fra brannvesenet og 5 fra vegvesenet. Molde brann- og redningstjeneste er teknisk arrangør og Statens vegvesen Region midt er tunneleier og tilrettelegger for seminaret.

 

Fra beredskap til innsats

Tunnelbranner er et skrekkscenario for både vegvesen og brannvesen. Potensialet for tap av liv er overhengende og en redningsinnsats kan gi de involverte store utfordringer. Hvilken angrepsretning skal en velge? Hvordan fungerer samarbeid med vegtrafikksentralen?  Hvordan fungerer elektroinstallasjoner og varslingssystemer inne i tunnelen?
 

Seminaret om tunnelsikkerhet er beregnet på beredskapspersonell på alle nivå. Seminaret er praktisk rettet og bygger på erfaringer fra tidligere hendelser i tunnel og ulike branntekniske forsøk i tunnel. Gjennom foredrag, diskusjoner og praktiske øvelser synliggjør vi behov og mulige løsninger for hvordan vi kan møte de utfordringer en tunnelbrann kan gi, sier overbrannmester Idar Eidem ved Molde brann- og redningstjeneste.

 

Stadig utvikling

Seminaret om tunnelsikkerhet er i stadig utvikling.

 
På grunnlag av erfaringer fra ulike brannforsøk og reele hendelser i tunnel oppdateres og utvikles kursinnholdet. Seminaret fungerer som en arena for erfaringsutveksling for ulike aktører innen emnet tunnelsikkerhet. Vi blir stadig minnet på viktigheten av å ha fokus på dette, jamfør brannen på Bergensbanen og i Oslofjordtunnelen i juni fjor, sier Torgalsbøen.

 

For oversikt over priser og ledige plasser: Tunnelseminar 

Runehamar testtunnel

 

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
Skrive kommentar? Da må må du logge inn først!
 

 

 Webredaktør: Per Ole Sivertsen

 

 

  ANNONSER
 


Nettsidene er utviklet av
Powel AS, avd. Datamann