NORSK BRANNBEFALS LANDSFORBUND
 
FØRST I EUROPA
Av Per Ole Sivertsen  
14.12.2006
 
Sommarøy Kurs og feriesenter (Sommarøy hotell) er første hotell i Europa som har fått sertifiseringen og utmerkelsen SafeHotel.
-

Dette skjedde 8. desember og hotellet ble sjekket av Dieter Nussler som ledet SafeHotel-prosjektet og Anne Hjort som var representanten fra NBLF i prosjektet. De brukte flere timer på sjekken og både hovedbygningen og hyttene ble sjekket. Sommarøy hotell fikk høy poengsum og sto sjekken med glans – så vi må bare gratulere.

 

Selve systemet er endret fra å bestå av fem nivåer til og sjekke ut om hotellet er sikkert eller ikke. I tillegg til at systemet består av flere sjekklister inneholder SafeHotel også en opplærings-CD hvor de ansatte kan gjennomføre en selvtest og skrive ut dokumentasjon. Hvis hotellet består sjekken vil det få en skriftlig erklæring på at hotellet kan smykke seg med tittelen SafeHotel. I tillegg vil det også få tilsendt en plate som kan festes på utsiden av bygget.

 
 

Kjell Ove Hveding som er hotellets vert er svært fornøyd med utmerkelsen og vil bruke den for å bevisstgjøre de ansatte og i markedsføringen.

 

Hva som skjer videre med de øvrige hotellene i Europa er usikkert, men de fleste vil nok komme etter og kjøpe sjekken. I Norge kan det tenkes at NBLF – som medlem av FEU vil forestå sjekken. Dette vil kunne være en mulighet for kretslagene å fylle litt opp i kassa – men vi må lage et nasjonalt system.

 

På bildet er Dieter Nussler, Kjell Ove Hveding og Anne Hjort